27.5 C
Bratislava
piatok, 26 júla, 2024
46 300 1 430 18 600

Ford Trucks predstavil nový modelový rad F-Line

Spoločnosť Ford Trucks predstavila trhu nový modelový rad F-Line. V značke o ňom hovoria ako o novom rade, ktorý je komfortný, má moderný dizajn, technológie, možnosti pripojenia a pokročilé bezpečnostné funkcie.

Nový rad cieli na tri segmenty – klasickú cestnú prepravu, stavebný a distribučný segment. Ford Trucks sa inšpiroval víziou „zdieľaného nákladu“ (Sharing the load), ktorý je mottom nového radu. Rad F-Line bol totiž podľa značky navrhnutý na základe analýzy dopytu na trhu a požiadaviek zákazníkov. Preto sa sústredí na efektivitu, spokojnosť zákazníkov a spoľahlivosť. Rad F-Line má umožniť spoločnosti obsluhovať širšie spektrum zákazníkov v odvetví ťažkých nákladných vozidiel a to vďaka inováciám a všestrannosti.

Ford Trucks F-Line na Solutrans
Foto: Autor

Verejnosti sa ukázal na Solutrans

Ford Trucks predstavil verejnosti modelový rad F-Line spolu so službou F-MAX SELECT, novou limitovanou verziou modelu F-MAX a svojim vodíkovým spaľovacím motorom na veľtrhu Solutrans, ktorý sa konal koncom novembra vo francúzskom Lyone.

F-Line poskytne konfigurácie 4×2, 6×2 a 8×2 pre klasickú cestnú dopravu. Ďalej potom 4×2 a 6×4 pre ťahače a 6×4 alebo 8×4 pre stavebné vozidlá. V porovnaní s prechádzajúcou generáciou ide o poriadny skok v dizajne a značka sľubuje zásdne vyšší komfort aj v kabíne.

Ford Trucks F-Line premiéra
Foto: Autor

Bezpečnosť posilnili pokročilé asistenčné systémy ako systém pokročilého núdzového brzdenia rozpoznávajúci aj chodcov alebo inteligentný adaptívny tempomat s funkciou Stop & Go. Funkcie ako asistent diaľkových svetiel, systém varovania pred opustením jazdného pruhu, inteligentný asistent rýchlosti či systém výstrahy pred mŕtvym uhlom poskytujú zvýšenú aktívnu bezpečnosť.

Ani tu sa ale zoznam dostupnej výbavy nekončí. Sú na ňom tiež zadný parkovací asistent, monitorovanie tlaku v pneumatikách, signál núdzového zastavenia, príprava na alkoholový zámok alebo varovanie pred únavou vodiča a systém informovania o odchode z miesta parkovania.

Inteligentné riešenia, vyššia efektivita

Vozidlá radu F-Line sú integrované s flotilovým systémom ConnecTruck. „Ako inovatívna značka, ktorá počúva potreby našich zákazníkov, sústredíme naše úsilie v oblasti výskumu a vývoja na prinášanie technológií ďalšej generácie na trh. S každým novým produktom, ktorý vyvíjame, je naším cieľom pomôcť našim zákazníkom riadiť ich podnikanie ziskovejšie, s komfortom a bezpečnosťou, ktorú si zaslúžia,“ hovorí viceprezident spoločnosti Ford Trucks Emrah Duman.

Foto: Autor

Duman doplnil, že sú hrdí na predstavenie nového radu F-Line, ktorý navrhli tak, aby zákazníkom znížil prevádzkové náklady a zvýšil výkon vozidla. Navyše podľa neho nový F-MAX SELECT aj vodíková spaľovacia technológia svedčia o záväzku značky Ford Trucks k inováciám a udržateľnosti.

Ďalšia limitovaná edícia aj vodík

Po prvej „limitke“ s názvom Black Line predstavil teraz Ford Trucks ďalšiu limitovanú edíciu s názvom F-MAX SELECT. Obsahuje dizajnové detaily kombinované s pokročilou technológiou a pohodlím pre vodiča a vyrobí sa z nej iba 400 kusov. Ford Trucks aktuálne testuje rôzne koncepty vodíkového pohonu a na Solutrans ukázala značka aj svoj vodíkový motor.

Vodíkový motor Ford Trucks
Vodíkový motor z dielne Ford Trucks (Foto: Autor)
Aktuálne
Prečítajte si aj