27.3 C
Bratislava
sobota, 27 júla, 2024
46 300 1 430 18 600

Opel Intelli-Lux LED Matrix Light aj pre Combo

Svetlomety s adaptívnou technológiou Opel Intelli-Lux LED bez oslnenia nie sú v ponuke značky Opel ničím novým. Môžeme ich nájsť vo všetkých triedach áut od tohto nemeckého výrobcu, od najpredávanejšej Corsy až po Mokku.

Najnovšia generácia svetelnej technológie Intelli-Lux LED® Pixel Light je v ponuke pre modely Opel Astra, Opel Astra Sports Tourer a Opel Grandland. Teraz ale z inovatívnej technológie budú ťažiť aj zákazníci v úžitkovom segmente.

Svetlo Opel Intelli-Lux LED
Foto: Opel

Opel Intelli-Lux LED už aj v úžitkáčoch

Opel totiž sprístupnil Intelli-Lux LED® Matrix Light aj v najnovšej generácii svojich kompaktných dodávok. Nový „people mover“ Opel Combo Electric a nový ľahký úžitkový model Combo Cargo Electric (ako aj ich súrodenci s spaľovacím motorom) sú prvými vo svojich segmentoch, ktorí ponúkajú takúto špičkovú technológiu.

Svietidlá s Intelli-Lux LED® Matrix Light nie sú len bezpečnejšie, mnohí oceňujú aj ich vzhľad, pretože sú integrálnou súčasťou Opel Vizor, charakteristickej prednej masky značky, ktorá má svoju premiéru na modeli Combo Cargo.

Opel Intelli-Lux LED
Foto: Opel

Prepracovaná technológia

Systém obsahujúci 14 individuálne ovládateľných LED prvkov (sedem na každej strane) na modeloch Combo, ako aj na novej Corse a Mokke, zabezpečuje jasné osvetlenie a presne vyrezáva svetelný kužeľ pri protiidúcich vozidlách.

Technológia Intelli-Lux LED® je nadradená konvenčným osvetľovacím systémom, pretože je presnejšia a silnejšia. Hneď ako auto opustí mestské oblasti, maticové svetlomety sa automaticky prepínajú na diaľkové svetlo. Dĺžka a rozloženie svetelného kužeľa sa neustále prispôsobuje jazdným podmienkam. Keď je zistené svetlo iného auta, jednotlivé LED-ky sa intuitívne vypnú, aby zabránili oslneniu ostatných vodičov.

Opel Intelli-Lux LED® pre vodiča znamenajú, že môže jazdiť vždy so zapnutými diaľkovými svetlami ale tiež vidieť objekty pri ceste, a teda im dáva viac času na reakciu, napríklad ak by neočakávane prebehlo cez cestu zviera.

ZdrojOpel
Aktuálne
Prečítajte si aj