23 C
Bratislava
piatok, 26 júla, 2024
46 300 1 430 18 600

Nedostatok parkovacích miest pre kamióny idú Taliani riešiť štrajkom

Dopravcovia v Janove pripravujú na 4. marca 2024 veľkú protestnú akciu v súvislosti s narastajúcimi obavami z nedostatku parkovacích miest a zvyšujúcimi sa mýtnymi poplatkami. Protest, ktorý organizuje sedem asociácií zastupujúcich vodičov nákladných vozidiel a dopravcov.

Štrajk prichádza v čase, keď sa blížia stavebné projekty, ktoré ovplyvnia parkovacie miesta pre nákladné vozidlá a zvýšia mýto. Podľa spravodajskej platformy pre dopravu a logistiku Transporto Europa sa očakáva, že stavebné aktivity, vrátane rozširovania prístavu a letiska, povedú k strate viac ako 400 parkovacích miest pre nákladné vozidlá v Janove, čo ešte zhorší už tak ťažkú situáciu pre vodičov kamiónov.

Ešte komplikovanejšia situácia pre vodičov

So zhoršujúcimi sa možnosťami parkovania môžu byť vodiči nútení presúvať sa mestskými oblasťami alebo na dlhé vzdialenosti v rámci mesta, aby našli vhodné parkovisko, čo komplikuje ich prácu.

Okrem toho, ako informovala spravodajská stránka, vodiči nákladných vozidiel vyjadrujú aj svoju nespokojnosť so zvyšovaním cien mýta. Tento krok vnímajú ako podkopávanie výhod určených na podporu kamionistov v čase rastúcich nákladov.

Problematický portál pre refundácie

Transporto Europa poukazuje tiež na to, že vodiči kamiónov majú problémy s prístupom k telematickému portálu zriadenému spoločnosťou Autostrade per l’Italia pre žiadosti o refundácie. Napriek požiadavkám vodičov a dopravcov na používanie existujúceho portálu, zriadeného prístavnou autoritou po zrútení mosta Morandi, sa spoločnosť Autostrade per l’Italia rozhodla vyvinúť nový portál, ktorý podľa kamionistov zápasí s častými technickými problémami a meškaniami.

Protest s názvom „Camion lumaca“ (slimačí kamión) má začať v bývalej oblasti Ilva. Od organizátorov ide o strategický ťah, nakoľko kamionisti už dlhšie žiadajú vytvorenie vyhradeného parkoviska pre kamióny s vybavením pre vodičov práve na nevyužitom mieste.

Aktuálne
Prečítajte si aj