23 C
Bratislava
piatok, 26 júla, 2024
46 300 1 430 18 600

V Holandsku horel elektrický kamión

To, čoho sa najviac obávajú mnohí, sa 29. marca stalo na holandskej diaľnici A12 pri meste Bodegraven. V plameňoch sa tu ocitlo elektrické nákladné auto. Vodič našťastie nestratil duchaprítomnosť a rýchly bol aj zásah hasičov.

Na A12 v okolí mesta Nieuwerbrug aan den Rijn v piatok (29. marca) ráno začalo horieť elektrické Volvo FM Electric. Dva jazdné pruhy smerom do Haagu boli uzavreté, čo spôsobilo zápchy. Škody pre spoločnosť predstavujú niekoľko tisíc eur.

Požiar vypukol okolo 7:30 ráno. Náklad nákladného vozidla tvorili stavebné materiály. Kamión viezol drevené dosky a izolačný materiál. Hasiči materiál z vozidla vyložili. Škody na náklade samotnom dosiahli niekoľko tisíc eur.

Zatiaľ nie je jasné, či bude elekktrické Volvo FM na odpis. Požiar zrejme zasiahol a obmedzil iba zadnú časť nákladného auta a nie na batériu. Vodič nákladného vozidla sa nezranil. Po incidente bol pochopiteľne vystrašený, no pri samotnej nehode sa zachoval veľmi duchaprítomne.

Auto zastavil a odfotil poškodenú pneumatiku, aby o probléme vo firme vedeli. Potom sa z nej ale začalo dymiť a vznikol požiar. Hasiči po príchode na miesto oheň uhasili. Následne z cesty odpratávali poškodené kusy dreva a na diaľnici sa tvorili dlhé kolóny.

Aktuálne
Prečítajte si aj