23 C
Bratislava
piatok, 26 júla, 2024
46 300 1 430 18 600

V prípade smrti rumunského kamionistu odhalili desivé skutočnosti

Vyšetrovanie smrti 50-ročného rumunského kamionistu, ktorého zabil poklop zavesený z mosta, prinieslo ďalšie veľmi závažné zistenia. Smrteľnému incidentu len tri dni pred tým predchádzal veľmi podobný, ktorý nahlásil iný vodič.

Ako informuje poľský portál 40ton.net, smrteľný incident bol v poradí už druhým na rovnakom mieste a rovnako s použitím ťažkého poklopu z kanálovej šachty. Tri dni pred tým narazil poklop visiaci z mosta do kabíny 38-ročného kamionistu z Rumunska, ktorý žije a pracuje v Belgicku.

Zachránila ho rýchla reakcia

Rumunský vodič DAFu XG pre belgický portál Het Laatste Nieuws uviedol, že počas približovania sa k viaduktu na diaľnici E42 zbadal tri osoby, ktoré sa správali zvláštne a jedna z nich vyzerala, že chce skočiť z mosta na cestu. Preto prudko zabrzdil a popod viadukt prechádzal veľmi pomaly, keď zrazu počul náraz a videl, ako sa po ceste rozsypali kusy plastov z jeho kabíny. Poklop našťastie neprepadol dovnútra kabíny, kde by ho mohol zraniť.

Vyšetrovanie stále prebieha, no jednou z možností je, že sa páchatelia po prvom incidente na miesto vrátili. Stále však nie je jasné, či ide o rovnakých páchateľov alebo rozdielne osoby. Zrejme chceli spôsobiť závažnejšie škody, nakoľko sa na miesto po prvom incidente vrátili a presnejšie vymerali výšku, do ktorej poklop zavesili tak, aby presnejšie trafil kabínu kamióna.

Problémový viadukt

V belgických médiách sa objavili informácie, že polícia pozná problémový viadukt už dlhšie. Pravidelne sa na ňom stretávala miestna mládež. Policajti údajne takisto mali informácie o viacerých chýbajúcich kovových kanalizačných poklopoch v okolí. Páchatelia majú byť mladí muži s rokom narodenia 2005 a 2006.

Polícia priznala, že vyšetrovanie smrteľného druhého incidentu komplikovali chýbajúce stopy a zlá viditeľnosť, no na polícii sa prihlásili jeden z údajných páchateľov, ktorého začalo po usmrtení vodiča ťažiť svedomie. Všetci piati uviedli, že boli počas incidentu pod vplyvom omamnej látky. Vo svojich výpovediach o samotnom čine sa ale rozchádzajú a snažia sa presunúť vinu jeden na druhého.

Aktuálne
Prečítajte si aj