23.5 C
Bratislava
piatok, 26 júla, 2024
46 300 1 430 18 600

Poklop zhodený z mosta zabil 50-ročného kamionistu

Belgická polícia obvinila 5 osôb, z ktorých sú dve neplnoleté, zo zabitia 50-ročného rumunské vodiča kamiónu. Tragédia sa stala v piatok v noci na diaľnici E42 medzi mestami Héron (provincia Liège Province) a Andenne (provincia Namur).

Prokuratúra provincie Namur uviedla, že kovový poklop z kanála niekto okolo 1:30 ráno hodil z mosta na cestu. Práve vtedy popod most prechádzal kamión, ktorý do poklopu narazil. Cez čelné sklo vletel ťažký poklop dovnútra a umsrtil 50-ročného vodiča kamiónu z Rumunska. Tragédia je o to smutnejšia, že vedľa vodiča v tom čase sedela aj jeho priateľka, ktorá všetko videla. Tá sa našťastie nezranila a navyše bezpečne zastavila vozidlo.

V rozhovore pre stanicu RTL starosta mesta Héron Eric Hautphenne povedal, že ide o veľkú tragédiu. „O to viac, že mužov syn išiel tesne za ním v inom nákladnom vozidle.“ Prokuratúra v provincii Namur zatkla 5 osôb, 3 dospelých a 2 mladistvých. Momentálne ich vypočúva.

Vzhľadom na váhu poklopu je nepravdepodobné, že by ho z mosta dokázala zhodiť iba jedna osoba. Vyšetrovatelia študujú aj videozáznam z nedaľekých kamier. Vodič bol identifikovaný ako Gheroghe Tibil, 50-ročný profesionálny šofér z Rumunska, ktorý pracoval pre spoločnosť Castillo Trans zo španielskeho mesta Almoradí (Alicante). O úmrtí Gherogheho informoval už aj jeho zamestnávateľ.

Aktuálne
Prečítajte si aj