23 C
Bratislava
piatok, 26 júla, 2024
46 300 1 430 18 600

Schmitz Cargobull preberá značku Berger

Obe spoločnosti chcú v budúcnosti pôsobiť na trhu spoločne a otvárať tak nové možnosti. Z pridanej hodnoty by mali ťažiť najmä zákazníci Bergerecotrail. Schmitz Cargobull preberá 49 percent akcií Berger Fahrzeugtechnik.

Špecialista na ľahké úžitkové vozidlá z rakúskeho Tirolska a münsterlandský poskytovateľ návesov, prívesov a nadstavieb už podpísali príslušné dokumenty so zámerom spojenia svojich kompetencií. Cieľom je ponúknuť trvalo udržateľné a efektívne dopravné riešenia v Európe. Transakcia ešte podlieha schváleniu zodpovednými protimonopolnými úradmi.

Foto: Schmitz Cargobull

Gerhard Berger, majiteľ Berger Fahrzeugtechnik, vidí spoluprácu so Schmitz Cargobull ako obojstranne výhodnú príležitosť pre všetky strany. Jeho spoločnosť už pôsobí vo veľmi zameranom segmente po celej Európe. Dôraz je kladený na nákladovo a zdrojovo efektívnu dopravu prostredníctvom optimalizácie užitočného zaťaženia.

Foto: Berger Ecotrail

Vďaka spolupráci Schmitz Cargobull posilňuje svoju pozíciu poskytovateľa trvalo udržateľných a efektívnych dopravných riešení v Európe. Nové partnerstvo ponúka aj dobré príležitosti na ďalší rozvoj produktového portfólia a nájdenie synergií pre využitie konceptov spoločných dielov či rozšírenie telematiky prívesov. Produkty Bergerecotrail budú ponúkané prostredníctvom siete Cargobull s rovnakými službami, aké sú dostupné aj pre produkty značky Schmitz Cargobull.

Aktuálne
Prečítajte si aj