29.7 C
Bratislava
piatok, 26 júla, 2024
46 300 1 430 18 600

Na Slovensko prichádzajú úžitkové vozidlá čínskej značky BYD

Čínky výrobca vozidiel BYD vstupuje prostredníctvom spoločnosti Delta-Truck s.r.o. na slovenský trh. Delta-Truck s.r.o. sa stala národným predajcom predajných a popredajných služieb pre sortiment čisto elektrických nákladných vozidiel a dodávok do 19 ton.

Delta-Truck s.r.o. je súčasťou skupiny Delta Group, ktorá je známym distribútorom úžitkových vozidiel v strednej a východnej Európe. Delta-Truck s.r.o. sa postará o vysokú kvalitu služieb pre elektrické nákladné vozidlá a dodávky BYD po celom Slovensku.

Zoznámte sa: BYD ETM6, ETH8 a ETP3

BYD prichádza na Slovensko s tromi elektrickými nákladnými vozidlami: ETM6, ETH8 a ETP3. Tieto tri modely sú určené priamo pre európsky trh. BYD ETM6 a BYD ETH8 využívajú integrovanú platformu BYD eTruck, menší model, dodávka BYD ETP3 využíva platformu BYD pre osobné vozidlá. BYD ETM6 s hmotnosťou 7,5t a dojazdom 200 km má kabínu navrhnutú známym dizajnérom Wolfgangom Eggerom, pričom značka pri uvedení vyzdvihla aj vysokú úroveň komfortu a palubných technológií. Tento model bude cieliť na úlohy v mestskej logistike.

Foto: Delta-Truck nákladné auto SK ring
Foto: Delta-Truck

Model BYD ETH8, s hmotnosťou 19t je primárne určený pre logistické služby a vďaka svojej viacúčelovej platforme ponúkne dve možnosti rázvoru. ETH8 má papierový dojazd 250 km. Jeho prednosťou má byť tiež pokrokové palubné vybavenie a priestranná ergonomicky navrhnutá kabína pre vyššie pohodlie vodiča.

BYD dodávky
Foto: Delta-Truck

BYD ETP3 je čisto elektrickou dodávkou postavenou na platforme e-Platform, ktorú BYD využíva pre svoje osobné vozidlá. So svojimi kompaktnými rozmermi má byť ideálna na doručovanie menších nákladov alebo na manévrovanie v mestskom prostredí. BYD ETP3 sa dá podľa údajov značky nabiť za 30 minút. Jeho nespornou výhodou v očiach profesionálov bude odolná, protišmyková podlaha z hliníkovej zliatiny so sťahovacími prackami, ktoré chránia a ukotvujú tovar počas prepravy.

BYD dodávka box
Foto: Delta-Truck

Slávnostná premiéra BYD na Slovakia ringu

Na slávnostnom uvedení značky v Orechovej Potôni sa zúćastnil aj generálny riaditeľ pre úžitkové vozidlá spoločnosti BYD Europe Isbrand Ho, ktorý neskrýval svoje potešenie z toho, že bezemisné vozidlá BYD majú odteraz oficiálne zastúpenie aj u nás. „Je pre nás veľkým potešením, že môžeme slovenskému sektoru komerčnej dopravy predstaviť tri bezemisné vozidlá eTrucks, ktoré využívajú najnovšie technológie spoločnosti BYD pre bezpečnú, efektívnu a spoľahlivú elektromobilitu,“ povedal pri prestrihávaní pásky Ho. Ako dodal, ponuka značky BYD sa svojimi produktami prispôsobuje miestnym trhom a špecifickým potrebám zákazníkov a dopĺňa to vysokou úrovňou lokálnej podpory predaja a popredajného servisu.

BYD prestrihnutie pásky
Foto: Delta-Truck

Rozbehnutie spolupráce so značkou BYD vychádza podľa konateľa spoločnosti VIARENT a manažéra obchodnej jednotky BYD Truck Zsombor Pálla z dlhodobej stratégie ich spoločnosti. „Tá predpokladá spoločensky zodpovedný a udržateľný rozvoj, zameraný na rozvíjajúce sa potreby našich zákazníkov podporený starostlivosťou o životné prostredie,“ hovorí Páll.

BYD dodávka interiér
Foto: Delta-Truck

Z pohľadu obchodu chcú budovať na výhodách, ktoré na trhu zśikali počas svojho pôsobenia. Delta-Truck má prostredníctvom spoločnosti VIARENT bohaté skúsenosti v oblasti predaja a prenájmu úžitkových vozidiel. Páll očakáva zvyšovanie dopytu po elektrických vozidlách, čo podľa neho zvýši aj záujem o vozidlá čínskej značky. Autá tejto značky budú aj vo flotile spoločnosti VIARENT.

Čínsky automobilový gigant

BYD je nadnárodnou high-tech spoločnosť, ktorá vznikla v roku 1995 ako výrobca nabíjateľných batérií. V súčasnosti sa môže pochváliť veľkým rozsahom podnikania v oblasti automobilov, železničnej dopravy, novej energie a elektroniky s viac ako 30 priemyselnými parkami v Číne, Spojených štátoch, Kanade, Japonsku, Brazílii, Maďarsku a Indii.

BYD sa venuje poskytovaniu energetických riešení s nulovými emisiami, chce prispieť k zníženiu globálnej závislosti od fosílnych palív, ale aj výrobe a skladovaniu energie až po jej aplikáciu. Jej pôsobnosť v oblasti nových energetických vozidiel v súčasnosti pokrýva 6 kontinentov, viac ako 70 krajín a regiónov a viac ako 400 miest. Spoločnosť je kótovaná na burzách v Hongkongu aj Šen-čene a je známa ako podnik z rebríčka Fortune Global 500, ktorý poskytuje inovácie v snahe o ekologickejší svet. Jej európske zastúpenie, BYD Europe, sídli v Holandsku a je prvou zahraničnou pobočkou skupiny BYD Group.

Aktuálne
Prečítajte si aj