23 C
Bratislava
piatok, 26 júla, 2024
46 300 1 430 18 600

Renault Trucks dodal 18 elektrických vozidiel parížskemu 13. okrsku

V Parížskom 13. okruhu sa začali o zber odpadu starať plne elektrické smetiarske vozidlá Renault Trucks E-Tech D Wide. Celkovo 18 si ich prevzala spoločnosť Sepur, ktorá sa špecializuje na zber odpadu a odpadové hospodárstvo a má na starosti aj 13. mestskú časť, v ktorej žije 180 000 obyvateľov.

Vedenie mestskej časti chce týmto krokom pomôcť napĺňať ciele Parížskej klimatickej dohody a zároveň zvyšovať kvalitu života ľudí, ktorí v tejto časti mesta žijú. Spolu 18 vozidiel uskutoční približne 100 zberov odpadu týždenne. Každý týždeň sa tak má ušetriť 21 ton emisií CO2 v porovnaní so zberom, ktorý realizovali vozidlá poháňané zemný plynom.

Partneri v dekarbonizácii dopravy

Sepur aj Renault Trucks sa zaviazali ku krokom, ktoré budú znižovať dopad ich aktivít na životné prostredie. „Je v našej DNA ponúknuť lokálnym autoritám najudržateľnejšiu možnú dopravu. Od roku 2014 sme menili našu flotilu aby sme znížili emisie skleníkových plynov. Zadali sme si cieľ eliminovať dieselové vozidlá zo všetkých našich zberov do roku 2025,“ povedal po prebratí elektrických vozidiel výkonný riaditeľ spoločnosti Sepur Youri Ivanov.

V 13. okrsku bude jazdiť spolu 18 elektrických vozidiel Renault Trucks E-Tech D Wide
(Zdroj: Renault Trucks)

„Elektrická mobilita je základným kameňom stratégie Renault Trucks, zameranej na uhlíkovo neutrálnu dopravu. Plánujeme, že 50 % nášho predaja do roku 2030 budú elektrické vozidlá, do roku 2040 budú všetky vozidlá, ktoré budeme predávať, jazdiť výhradne na bezemisné palivá,“ hovorí prezident Renault Trucks Bruno Blin.

Vozdilá vykonajú týždenne približne 100 zvozov odpadu
(Zdroj: Renault Trucks)
Aktuálne
Prečítajte si aj