28.8 C
Bratislava
piatok, 26 júla, 2024
46 300 1 430 18 600

Ďalšie dôležité partnerstvo pre slovenský InoBat

Slovenská spoločnosť InoBat, ktorá je priekopníkom vo výrobe batérií pre elektrické vozidlá, oznámila uzatvorenie partnerstva s technickou poradenskou spoločnosťou Poggipolini. Poggipolini má rozsiahle skúsenosti s výrobou v priemyselnom, automobilovom, motoristickom, leteckom a vesmírnom priemysle.

InoBat a Poggipolini spája fakt, že ide skúsené inovátorské spoločnosti s rozsiahlymi skúsenosťami a výrobnými schopnosťami v hlavných rastových odvetviach. Ich strategická dohoda pomôže zúročiť skúsenosti oboch spoločností s cieľom zlepšiť ponuku pre zákazníkov vo viacerých oblastiach.

V tlačovom vyhlásení obaja partneri spomínajú tri hlavné oblasti. Prvou je kombinácia ľahkých komponentov od spoločnosti Poggipolini s batériovými článkami s vysokou hustotou od InoBat na elektrický pohon leteckých a automobilových flotíl. Ďalšou je vzájomné zdieľanie skúsenosti s cieľom urýchliť vývoj elektrifikácie vozidiel pre klientov v automobilovom a leteckom priemysle, a to najmä pri riešeniach týkajúcich sa dizajnu batériových modulov a packov. Spolupracovať budú aj pri podpore inovácií prostredníctvom využitia širokého spektra vysoko-technologických zariadení oboch spoločností, vrátane výskumno-vývojového centra InoBat vo Voderadoch a Speed Up Lab Poggipolini, v talianskom meste Bologna.

Dohoda podľa partnerov čerpá zo skúseností firmy InoBat v oblasti návrhu batériových článkov a ich chémie, ktorá je prispôsobená výkonu a integrácii článku do modulov s cieľom výroby prototypov. Spoločnosť Poggipolini na oplátku ponúkne svoje odborné znalosti v oblasti ľahkých vozidiel.

„Udržateľnosť je o zdieľaní hodnôt. Som veľmi vďačný Mariánovi aj tímu InoBat za to, že sa rozhodli sprevádzať mňa aj celý náš tím na ceste k výrobe tých najpokročilejších riešení pre vysokovýkonné elektrické vozidlá. S tímom, ktorý je najlepší na svete, sme pripravení dosiahnuť cieľ nulových emisií. Naše partnerstvo s InoBat výrazne posilní naše výskumné centrum v oblasti otvorených inovácií. S radosťou vítame spoločnosť InoBat v našom Speed Up Lab,“ hovorí Michele Poggipolini, CEO of Poggipolini spa.

„Zo spolupráce s firmou ako je Poggipolini sa veľmi tešíme. Tak ako my v InoBat, tak aj Poggipolini, máme inovácie a spoločný cieľ prispieť k environmentálne udržateľnej budúcnosti. Vďaka prístupu spoločnosti Poggipolini k etickej a sociálnej zodpovednosti, ale aj jej inováciám v oblasti konštrukčných dielov a high-tech vertikalizovaných systémov, verím, že toto partnerstvo pomôže nájsť riešenia na urýchlenie prechodu Európy aj ďalších kútov sveta k uhlíkovej neutralite,“ povedal pri príležitosti oznámenia spolupráce zakladateľ a CEO spoločnosti InoBat Marián Boček.

Úspešný slovenský technologický startup

InoBat sa špecializuje na výskum, vývoj, výrobu, recykláciu a konečnú likvidáciu inovatívnych elektrických batérií navrhnutých na mieru tak, aby spĺňali špecifické požiadavky globálnych mainstreamových a špecializovaných OEM výrobcov v automobilovom, úžitkovom, motoristickom a leteckom sektore. Svoje výskumno-vývojové centrum a pilotnú linku buduje vo Voderadoch, na Slovensku.

Spoločnosť poskytuje inovatívne riešenie naprieč celým hodnotovým reťazcom, vďaka konceptu cirkulárnej ekonomiky. InoBat je podporovaný silným konzorciom strategických investorov a partnerov, ako sú Rio Tinto, Amara Raja, Ideanomics, IFC, IPM Group, Matador, AEN, CSG, Avanea a Across. InoBat bol tiež schválený pre grantové financovanie v rámci programu sponzorovaného EÚ a taktiež dostal grant od slovenskej vlády.

Aktuálne
Prečítajte si aj